Terug

Meer bewegingsvrijheid met InContact

Vorige / volgende:

Sociaal isolement komt veel voor bij mensen met dementie. Daarom is het KPN Mooiste Contact Fonds in 2012 samen met Alzheimer Nederland en VUmc Alzheimercentrum het project InContact gestart. Met als doel de bewegingsvrijheid te vergroten van patiënten met Alzheimer én hun mantelzorgers. Zo kunnen banden met familie, kennissen of vrienden opnieuw worden aangehaald.

Trees

Trees is een hulpmiddel dat alzheimerpatiënten en hun mantelzorgers daarbij helpt. Het apparaat is een eenvoudig te bedienen mobiele telefoon met daarin een GPS–systeem, die de alzheimerpatiënt dichter bij vrienden en familie brengt en die de mantelzorger ondersteunt en meer vrijheid biedt. De patiënt kan bijvoorbeeld zelfstandig een wandeling maken terwijl de mantelzorger op een tablet, smartphone of computer hem of haar kan volgen. Met Trees kan de patiënt ook bellen en gebeld worden. Door een druk op een speciale SOS knop wordt de patiënt in geval van nood direct verbonden met een alarmcentrale die door het GPS-systeem precies kan zien waar de beller op dat moment is.

Resultaat

Meer dan 50 patiënten deden mee met het project InContact. Zij ontvingen Trees van een van de 100 KPN-vrijwilligers, die de apparatuur samen met de mantelzorger installeerden. Het succes krijgt een vervolg. Sinds juli 2013 heeft KPN Zorg het project en de lopende contracten van het KPN Mooiste Contact Fonds overgenomen.

Partner

Voor InContact werkte het KPN Mooiste Contact Fonds onder meer samen met Alzheimer Nederland.

Vorige / volgende: