Terug

de KPN Mooiste Contact Dagen in het Rijksmuseum

Vorige / volgende:

Tijdens de KPN Mooiste Contact Dagen staan het bevorderen van sociaal contact en het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen centraal. Een groep senioren werd deze zomer uitgenodigd in het vernieuwde Rijksmuseum. Zij waren niet alleen, want ook een aantal jongeren dat gebruik maakt van KlasseContact werd rondgeleid.In juni van dit jaar bezochten zo’n 450 KPN-vrijwilligers samen met ruim 700 senioren en jongeren het Rijksmuseum in Amsterdam. Kwetsbare ouderen en ernstig zieke kinderen genoten samen met hun klasgenoten van de topstukken op de eregalerij, tijdens een geheel verzorgde tour door het museum. KPN-vrijwilligers ontvingen de gasten als ware vips en begeleidden hen tijdens de speciale rondleidingen waarmee ze terecht kwamen in de Gouden Eeuw.

“Prachtig, allemaal vrijwilligers. Er zijn toch een hoop goede mensen op de wereld”

foto Gast van de KPN Mooiste Contact Dag in het Rijksmuseum Gast van de KPN Mooiste Contact Dag in het Rijksmuseum
KlasseContact

Twee van de zes Mooiste Contact Dagen stonden geheel in het teken van KlasseContact. Dankzij dit initiatief kunnen chronisch en ernstig zieke kinderen via een laptop thuis en een innovatief apparaat op school, de zogenaamde ‘KPN Klasgenoot’, de lessen blijven volgen.

De KPN Mooiste Contact Diners

Naast de jaarlijkse bezoeken aan het Rijksmuseum organiseert het KPN Mooiste Contact Fonds elk jaar rondom kerst de KPN Mooiste Contact Diners voor senioren bij verschillende KPN kantoren verspreid over het land. Ook werd er in voorgaande jaren een bezoek gebracht aan het KPN NK Allround schaatsen in het Thialf Stadion in Heerenveen en de theaterproductie Tour de Toon, met liedjes van Toon Hermans en stond er een bezoek met senioren aan de film Ja Zuster, Nee Zuster op het programma.

 • Topstuk

  De gasten krijgen uitleg over het topstuk op de Eregalerij: de Nachtwacht. In de zomer van 2014 werden in totaal 700 mensen door het fonds uitgenodigd in het museum.

 • Vrijwilligers

  In totaal leidde 450 KPN-vrijwilligers de uitgenodigde senioren rond in het Rijksmuseum. Via de audiotour kregen bezoekers achtergrondinformatie over de collectie.

 • Herinnering

  Na de rondleiding werden bezoekers gefotografeerd met een acteur die in de huid was gekropen van ‘s lands beroemdste schilder: Rembrandt van Rijn. Een herinnering aan een bijzondere dag.

 • Gouden Eeuw

  Gidsen van het Rijksmuseum vertelden de gasten van de KPN Mooiste Contact Dag over de schilderkunst uit de Gouden Eeuw.

Partner

Om de KPN Mooiste Contact Dagen mogelijk te maken, werkt het KPN Mooiste Contact Fonds elk jaar samen met andere partners. Het bezoek aan het Rijksmuseum werd georganiseerd in samenwerking met de stichting Gouden Dagen Fonds.

Stichting Gouden Dagen fonds richt zich op ouderen die niet meer in staat zijn om zelfstandig een waardevolle invulling te geven aan hun leven. Het Gouden Dagen fonds organiseert bijzondere uitjes en vervult de wensen van ouderen om ze zo weer een nieuw perspectief te bieden. 

Vorige / volgende: