Terug

Al 10 jaar verbindt het KPN Mooiste Contact Fonds mensen met elkaar

Vorige / volgende:

Het KPN Mooiste Contact Fonds werd opgericht met als doel: sociaal contact bevorderen voor mensen die dat nu missen. Daar kunnen allerlei oorzaken voor zijn, bijvoorbeeld ziekte, een handicap of het wegvallen van een partner. Het KPN Mooiste Contact Fonds brengt deze mensen in contact met de wereld om hen heen.

Het fonds draagt met financiële middelen, techniek en medewerkers (vrijwilligers) van KPN bij aan maatschappelijke projecten. De afgelopen tien jaar heeft het fonds bijgedragen aan projecten van EDventure, Resto VanHarte, Nationaal Ouderenfonds, Landelijk Netwerk Autisme, Rode Kruis, Stichting Het Vergeten Kind, Alzheimer Nederland, ’s Heeren Loo Zorggroep, Stichting Gouden Dagen, Hartstichting, Nierstichting en Stichting Papageno. Vanuit KPN hebben ruim 20.000 medewerkers zich sinds de start van het fonds vrijwillig ingezet voor de verschillende projecten.

Een selectie uit 10 jaar vol mooie initiatieven

KPN Mooiste Contact Diners

Sommige mensen zien er als een berg tegen op om de feestdagen alleen te moeten doorbrengen.

Lees meer

Virtueel op school met KlasseContact

Dankzij KlasseContact kunnen langdurig en ernstig zieke kinderen die niet naar school kunnen toch actief meedoen in de les. Met behulp van een laptop thuis en een slimme ICT-set in de klas werden meer dan duizend chronisch zieke leerlingen de afgelopen jaren geholpen.

Lees meer

De KPN Mooiste Contact Dagen

Tijdens de KPN Mooiste Contact Dagen staan het bevorderen van sociaal contact en het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen centraal.

Lees meer

Voor een praatje en een luisterend oor

Samen met het Nationaal Ouderfonds zijn we gestart met een bijzonder project: de Zilverlijn. Ouderen die behoefte hebben aan sociaal contact worden door een vrijwilliger gebeld voor een goed gesprek.

Lees meer

Openluchtcafé in je eigen straat

Mensen die bij elkaar in de straat wonen, weten vrij weinig van elkaar. BankjesCollectief, een initiatief van Jesse en Cathelijne, brengt hier verandering in door de oude bankjescultuur terug te brengen in het huidige straatleven.

Lees meer

De vrijheid van een draagbare kunstnier

Het KPN Mooiste Contact Fonds werkt samen met de Nierstichting om de realisatie van een draagbare kunstnier een stap dichterbij te brengen.

Lees meer

Veilig surfen met Iedereen Online

Voor mensen met een verstandelijke beperking is het niet altijd even eenvoudig om online hun weg te vinden.

Lees meer

SociaalOpStap: slim hulpje voor lastige situaties

SociaalOpStap vergroot de zelfredzaamheid van autistische jongeren. Met het project worden zij geholpen om zich sociaal te redden in ingewikkelde situaties.

Lees meer
Vorige / volgende: